In cele ce urmeaza, veti afla la ce sa aveti grija cu dozatoarele de crema. De asemenea, explicam diferentele individuale dintre diferitele produse. In plus, oferim sfaturi despre curatarea corecta a aparatelor de crema si cantitatea optima de umplutura.


Dozator de cremaDozatoarele de smantana sunt adesea folosite in bucatariile profesionale si in gastronomie, dar si in gospodariile particulare.

Cu ajutorul dozatoarelor de smantana este posibil sa se produca smantana proaspata relativ usor si rapid, sa se pregateasca diferite creatii de desert sau sa se produca mousse savuroasa de ciocolata.

Printre dozatoarele de crema sunt disponibile modele care permit utilizarea doar a lichidelor reci. Exista insa si modele disponibile care pot fi folosite pentru a lucra cu sosuri si lichide calde. In cele ce urmeaza vei afla ce functii are un dozator de crema si pentru ce pot fi folosite.
 

Modul in care functioneaza 

Cu ajutorul acestor aparate se pot face relativ rapid frisca proaspata si alte preparate. Aici este folosit un propulsor numit protoxid de azot sau N20 pe scurt. Crema se prepara in crema dupa cum urmeaza:

1. Umpleti recipientul cu frisca cu smantana lichida.
2. Pozitionati sigiliul, apoi inchideti capacul recipientului.
3. Introduceti cartusul de gaz in suportul pentru capsule si atasati-l la aparatul de crema.
4. Ascultati un scurt suierat cand desurubati suportul pentru capsule. Daca acest suierat nu se aude, gazul nu curge in aparatul de crema. Posibil cartusul de gaz este gol.
5. Acum cremierul trebuie agitat energic. Crema este acum tare si o puteti pulveriza folosind atasamente.
6. In functie de model, exista fie o parghie, fie un buton pentru portionare sau dozare. Orificiul de pulverizare trebuie sa fie intotdeauna indreptat in jos atunci cand este utilizat.

Cu ajutorul acestor aparate, aromele si ingredientele se pot determina singuri: Cremele, preparatele calde, smantana si mousse-ul se prepara fara a folosi conservanti. Puteti determina gustul dupa cum doriti si individual, adaugand cacao, zahar vanilat si alte arome.

Frisca proaspat batuta este adesea folosita pentru a decora sau rafina deserturile, tartele si prajiturile. Este nevoie de mult timp pentru a bate frisca cu mana sau cu ajutorul unui mixer.

In plus, sunt necesare mai multe ustensile pentru ca astfel sa se poata face smantana proaspata. Utilizarea unui dozator de crema face ca prepararea sa fie relativ usoara si rapida. Urmatoarele denumiri pentru producatorii de crema sunt comune:

Frisca
Sifon pentru smantana
Pulverizator de crema
Dispozitiv pentru crema
Producator de crema
Masina pentru frisca